Over mij

  • Herbertusbossen - Heeze
Kees van Dongen
Landschap- & Reisfotograaf
Mail direct

Over mij

Ik ben opgegroeid in Zuidoost-Brabant, in Asten om precies te zijn. Mijn ouders namen me al vroeg mee naar de natuur om vele wandelingen te maken. En dat heeft me een goede basis gegeven. In Zuid-Limburg, maar ook vlak bij mijn woonplaats. Rondom Asten is namelijk relatief veel natuur te vinden met elk zijn eigen karakter. Zo vinden we de Strabrechtse heide in Lierop/Heeze, de Pan in Someren/Maarheeze, de Groote Peel in Asten, De Mariapeel in Griendtsveen / Helenaveen. Maar ook in Limburg zijn fantastische natuurparken te vinden zoals bijvoorbeeld De Hamert in Wellerlooi en natuurlijk Zuid-Limburg en de Voerstreek in België (net onder het zuiden van Limburg). Het Speulderbos op de Veluwe is ook een favoriete plek.

Sinds 1995 werk ik zelfstandig als professioneel webdesigner / -developer en woon ik in Helmond. Fotografie is en blijft altijd mijn grote hobby. Ik focus me hierbij ook op het onderwijzen van de basis-skills voor natuurfotografie en dan met name landschapsfotografie. Ik geef workshops op het gebied van fotografie en een-op-een workshops op het gebied van post-processing (nabewerking) in Photoshop van landschappen.

Mijn apparatuur

Ik fotografeer met Fujifilm X series. Ik gebruik momenteel de Fujifilm X-T3 en de Fujifilm X-T20 samen met lenzen van Fujinon. Hiervoor heb ik 12 jaar met Nikon dSLRs en de daarbij behorende lenzen gewerkt. De laatste 6 jaar daarvan met de full-frame camera D800 van Nikon.

Ik gebruik Benro's ND-filters om het licht te regelen voor landschapswerk, samen met een Sirui koolstofvezel-statief. Nabewerking wordt gedaan met CaptureOne, Photoshop CC, Luminosity Masks panels, Topaz- en NIK plug-ins.

Volg me op Social Media
© Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden 2020 - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design